Welzijn op recept

Helmie Groengezondheidsnieuws, nieuws

Heeft u (lichamelijke) klachten en wilt u graag iets doen om u beter en sterker te voelen, maar weet u niet hoe? Vraag dan bij uw huisarts een doorverwijzing naar Welzijn op Recept!

Wat is Welzijn op Recept?
Dingen doen die u leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat u zich lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met een (nieuwe) hobby, te bewegen of door mensen te ontmoeten. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnscoach helpt u hierbij.

Welke activiteiten zijn er?`
Er zijn verschillende soorten activiteiten beschikbaar in Amsterdam. Van koken, tuinieren en zingen tot een leesclub, musea bezoeken, sporten of dansen. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Met uw welzijnscoach bespreekt  u welk soort activiteiten u graag wilt doen. Er is altijd een activiteit te vinden die bij u past!

Doorverwijzing naar Welzijn op Recept
Heeft u interesse in Welzijn op Recept, vraag dan een verwijzing via uw huisarts of een andere zorgverlener (zoals praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en wijkverpleegkundigen). U krijgt dan geen recept voor medicijnen of een verwijzing naar een specialist uitgeschreven, maar een recept met een verwijzing naar een welzijnscoach. Nadat u een verwijzing heeft ontvangen, krijgt u een afspraak met uw eigen welzijnscoach.

Kijk voor meer informatie op: welzijnopreceptamsterdam.nl/voor-amsterdammers